Sağlık Turizmi Profesyoneli Sertifika Programı

Programın Amacı

Bu programın temel amacı; konusunda uzman, iyi eğitim almış profesyoneller yetiştirerek sektörel bazda istihdam sağlamaktır.

Eğitim Başlığı
1.Sağlık Turizminin Tanımı, Kapsamı, Türleri ve Mevcut Durum
2.Sağlık Turizmi İşletmeciliği ve Süreç Yönetimi
3.Türkiye’de ve Dünya’da Sağlık Turizmi Politikaları ve Uygulamaları
4.Sağlık Turizmi Stratejisi ve Pazarlaması
5.Uluslararası Sağlık Hukuku/Sağlık Turizmi Hukuku

Eğitim Detayları;
 Eğitim Programı toplamda 48 ders saatinden oluşmaktadır. Eğitim programı süresi toplamda 7 haftadır. Altı hafta boyunca eğitim verilecektir, yedinci hafta ise ölçme ve değerlendirme sınavı yapılacaktır.
 Eğitimler, her Cumartesi-Pazar (12:00-15:00 arası / 8 ders) online/çevrimiçi canlı olarak gerçekleştirilecektir.
 Eğitim 6 hafta (48 ders - 1 ders = 40 dk - 18 saat = 48 ders saati) boyunca devam edecektir.
 Eğitim bittiğinde (7. hafta sonu) online/çevrimiçi canlı olarak ölçme ve değerlendirme sınavı yapılacaktır.
 Katılımcılara toplamda 1 saat sınav süresi verilecek ve 45 adet çoktan seçmeli soru sorulacaktır. Sıvadan 70 ve üzeri puan alan başarılı sayılacak ve sertifikaları verilecektir. Tüm katılımcıların bu ölçme ve değerlendirme sınavına 2 defa girme hakkı bulunmaktadır.
 Katılımcıların eğitim süresinin (eğitim programının) en az % 90’ına katılım sağlaması gerekmektedir.

Eğitimler, hafta sonu her Cumartesi - Pazar (12:00-15:00 arası / 8 ders) online/çevrimiçi canlı olarak
gerçekleştirilecektir. Her ders öğretim üyesi tarafından sunulurken bir yandan dersin powerpoint sunusu
ekranda gözükmektedir.
1. Hafta = Cumartesi-Pazar (12:00-15:00 arası / 8 ders)
2. Hafta = Cumartesi-Pazar (12:00-15:00 arası / 8 ders)
3. Hafta = Cumartesi-Pazar (12:00-15:00 arası / 8 ders)
4. Hafta = Cumartesi-Pazar (12:00-15:00 arası / 8 ders)
5. Hafta = Cumartesi-Pazar (12:00-15:00 arası / 8 ders)
6. Hafta = Cumartesi-Pazar (12:00-15:00 arası / 8 ders)

Sertifikalı eğitim programında eğitimci olarak görev alacak kişilerin nitelikleri;
En az doktora derecesine (işletme, sağlık yönetimi veya sağlık turizmi) sahip olmak,
Sağlık Turizmi ile ilgili bilimsel çalışmalar/faaliyetler yapmış olmak,
Sağlık Turizmi ile ilgili projeler/bilimsel faaliyetler yürütmüş olmak,
Sağlık Turizmi ile ilgili çalıştaylara katılmış/destek vermiş olmak,
Sağlık Turizmi ile ilgili eğitim ve etkinliklere katılmış olmak,

Eğitim uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşmekte olup, dersler ve sınavlar internet üzerinden yapılacaktır. Katılımcılar Türkiye'nin her yerinden katılabilir.
Online/çevrimiçi eğitim programı; Iğdır Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde; Eğitim dersleri, Iğdır Üniversitesinin uzaktan eğitim altyapısı kullanılarak
verilecektir. Program sonrasındaki ölçme ve değerlendirme sınavı ise, Iğdır Üniversitesinin uzaktan eğitim altyapısı üzerinden online canlı olarak gerçekleştirilecektir.

Kimler Başvurabilir
Sağlık Turizm Profesyoneli Sertifika Programına;
 Sağlık Profesyonelleri
 Uluslararası Hasta Birimi Çalışanları
 Sağlık Turizm Pazarlama Departmanları
 Sağlık Turizm alanlında girişimcileri Kamu ve Özel sağlık sektörü çalışanları
 Profesyonel girişimciler,
 Kamu hastanelerinin çalışanları ve Turizm Seyahat Acentaları
 Turizm Pazarlama Şirketleri
 Kalkınma ajansı ve STK çalışanları
 Hekim, hemşire, fizyoterapist, pratisyen hekim, dahiliye uzmanı, geriatri uzmanı, psikolog, fizik
tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, diş hekimi, diş hekimi yardımcısı, turizm sektörü, özel klinik kuruluşları ve ilgili personel, saç ekim merkezleri vb. yardımcı personel, sağlık personeli, destek personeli ve buralarda çalışan ve çalışmak isteyen kişiler katılabilir.

Sertifikaların geçerlilik süresi, tescil edildikleri tarihten itibaren başlar.
Sertifikanın geçerlilik süresi 5 (beş) yıldır.
Sertifikanın ücreti KDV dahil 10.000 TL ‘dir.

Ön Başvuru Formu

E-posta adreslerini virgülle ayırın.

Ödeme Bilgileri

Iğdır Üniversitesi Döner Sermaye işletme Müdürlüğü

IBAN : TR6100 0100 0150 6878 7772 5002

Not: Ödeöe yaparken açıklama alanına Ad Soyad, TC Kimlik No ve Kursun Adını yazmayı unutmayınız. Ücreti ödedikten sonra dekontu, b.armutcu2765@gmail.com mail adresine gönderiniz.