TEMEL MATEMATİK KURSUNA İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER

Ülkemiz eğitim sisteminde en çok sorun yaşanılan dersler arasında yer alan Matematik dersi, Iğdır ilimiz ve üniversitemiz içerisinde de büyük bir problem olarak göze çarpmaktadır. Hayatının önemli bir kısmı matematik öğrenimi ile geçmiş olmasına rağmen, birçok öğrenci ya da birey matematiksel öğrenim düzeylerini arttırmakta oldukça zorlanmaktadır. Bu kursun amacı kursiyerlerin Matematik öğrenilerini geliştirip, Matematiksel algı süreçlerini hızlandırmaktır.

Temel Matematik kursunun içeriği matematik dersinin akran seviyedeki tüm sınavlarına temel oluşturulacak şekilde hazırlanmış olup, haftalara ait konu başlıkları Çizelge 1’de gösterilmiştir. Kursiyerlere sunulacak eğitim toplamda 32 SAAT olup 8 hafta boyunca matematiksel kavram ve işlemler konusunda genel bilgiler ve örnek çözümler sunulacaktır. Dersler sırasında konuların işleniş sırası opsiyonel olmakla birlikte, derslerde çizelgede yer almayan konulara yer verilmeyecektir.

İlan Tarihi                             : 15.01.2020

Kurs Başlangıç Tarihi         : 11.02.2020

Kurs Bitiş Tarihi                  : 07.04.2020

2. Derslerin işleneceği tarih ve saatler hafta içi Salı ve Çarşamba günleri saat 18.00 – 20.00 arası olarak tayin edilmiş olup bildirilen saat ve günlerde bir itilaf olması durumunda ders saatleri kursiyerlere SMS yolu ile bildirilecektir.
  3. Kurs için ayrılan kontenjan 20 KİŞİ ile sınırlı olup, başvurunun bu sayının üzerinde olması durumunda ek çizelge ve programlar hazırlanması Iğdır Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İSEM) inisiyatifindedir.
  4. Yalnızca başvuru yapıp, ücret ödemesi gerçekleştiren kursiyerler derse girme hakkı kazanır. Ayrıca toplamda kursun %70’ine (yaklaşık 18 saat) devam eden kursiyerlere katılım belgesi verilecektir.

En az lise mezunu olup, Matematik bilgisini arttırmak isteyen herkes katılabilir.

Çizelge 1. Temel Matematik Kursuna Ait Ders Takip Çizelgesi

HAFTA

DERS SAATİ

KONULAR

4 saat

• Temel Kavramlar (Sayılar)
  • Sayı Sistemleri ve Basamak Kavramı

• Karışım ve Yüzde Problemleri

TOPLAM

32 SAAT

* Çizelgede “+2” şeklinde ifade edilen eklenti saatleri o hafta ders saatlerinde işlenecek ve geçmişe yönelik tüm konuları içeren bir uygulama ders saatini ifade etmektedir.

• Temel Matematik Kursuna katılım ücreti 480 TL olup Iğdır Üniversitesi öğrencileri için ücret 400 TL olarak tespit edilmiştir.
  • Eğitim planlaması için eğitim ücretinin en geç 11.02.2020 Salı gününe kadar aşağıda belirtilen Iğdır Üniversitesi Iğdır Sürekli Eğitim Merkezi IBAN hesabına yatırılması gerekmektedir. Ücret yatırılması aşamasında lütfen ad-soyadı bilgisini ve açıklama bölümüne “Temel Matematik Kursu” ifadesini ekleyiniz.
  • IBAN NO= TR 53 0001 2009 6790 0006 0000 58 (Halk Bank)

Öğr. Gör. Mahmut SOYLU