KLASİK GİTARA GİRİŞ KURSUNA İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER

Müzik eğitimi kişisel gelişim ve kişisel disiplinin geliştirilmesinde Dünyada üzerinde önemle durulan eğitimlerden biridir. Enstrüman eğitiminin ilk amacı öğrencinin müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasında müzik imgesini geliştirmek, ritim duygusunu vermektir. Klasik gitar eğitimi ile üniversite seviyesinde öğrencilerimizin ve de akademisyenlerimizin bu yöndeki kişisel gelişimlerine destek olmak amaçlanmaktadır.

Klasik Gitara Giriş kursunun içeriği başlangıç seviyede temel eserleri icra edebilecek yeterliliği sağlayacak şekilde hazırlanmış olup, haftalara ait kurs konu başlıkları Çizelge 1’de verilmiştir. Kursiyerlere sunulacak eğitim toplamda 18 SAAT olup 9 hafta boyunca klasik gitar enstrümanının yapısı, tarihçesi, doğru tutuş ve basma şekilleri, doğru oturuş pozisyonu, akorlar, ritimler, gamlar, bare, hammer on/ pull off, bending teknikleri, pena ve parmak egzersizleri, 3 akorlu temel gitar eserleri hakkında genel bilgiler ve örnek uygulamalar sunulacaktır.

Dersler sırasında konuların işleniş sırası opsiyonel olmakla birlikte, derslerde çizelgede yer almayan konulara yer verilmeyecektir.

İlan Tarihi                             : 24.01.2020

Kurs Başlangıç Tarihi         : 15.02.2020

Kurs Bitiş Tarihi                  : 11.04.2020

2. Derslerin işleneceği tarih ve saatler hafta sonu Cumartesi ve/veya Pazar günleri saat 13.00-15.00 arası olarak tayin edilmiş olup bildirilen saat ve günlerde bir itilaf olması durumunda ders saatleri kursiyerlere SMS yolu ile bildirilecektir.
  3. Kurs için ayrılan kontenjan 10 Kişi ile sınırlı olup, başvurunun bu sayının üzerinde olması durumunda (20 ve üzeri) daha büyük bir salon hazırlanması Iğdır Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ISEM) inisiyatifindedir. Aksi halde öncelikli başvuru yapan 10 kişi kurs için seçilecek ve diğerleri bir sonraki kurs dönemi için katılmak istedikleri halde öncelikli sayılacaklardır.
  4. Yalnızca başvuru yapıp, ücret ödemesi gerçekleştiren kursiyerler derse girme hakkı kazanır. Ayrıca toplamda kursun %70’ine (Yaklaşık 13 saat) devam eden kursiyerlere katılım belgesi verilecektir.

En az lise mezunu olup, müziğe ve gitar öğrenmeye ilgisi olan herkes katılabilir.

Klasik Gitara Giriş kursuna katılım ücreti her bir kursiyer için ders(saat) başı 50 TL toplamda 900 TL olup Iğdır Üniversitesi öğrencileri için ücret 450 TL olarak tespit edilmiştir.

Çizelge 1. “Klasik Gitara Giriş” kursuna ait ders takip çizelgesi

HAFTA

DERS SAATİ

KONULAR

1.Hafta

Klasik Gitarın Tarihçesi

Klasik Gitarın Yapısı

Nota Bilgisine Giriş

2.Hafta

2 Saat

Tab, Akor, Bare, Oktav, Arızalar, Arpej, Ritm ve türleri nelerdir?

3.Hafta

2 Saat

Doğru oturuş, doğru tutuş ve basma teknikleri, Sağ el ve sol el egzersizleri,

4.Hafta