“Farsça Dil KURSU”na İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER

Dil eğitimi kişisel gelişimi, bireysel ve toplumsal iletişimi geliştirme noktasında dünyada üzerinde önemle durulan eğitimlerden biridir. Dil eğitiminin ilk amacı öğrencinin dil sevgisini uyandırmak, kelime hazinesini geliştirmek;”Bir lisan bir insan düsturuyla” eğitim hayatına heyecan ve renk katmaktır. Dil eğitimi ile üniversite seviyesinde öğrencilerimizin ve de akademisyenlerimizin bu yöndeki kişisel gelişimlerine destek olmak amaçlanmaktadır.

“Farsça Dil Kursu”nun içeriği başlangıç seviyesinde olup nihayetinde temel eserleri icra edebilecek yeterliliği sağlayacak şekilde hazırlanmış olup, haftalara ait kurs konu başlıkları Çizelge 1’de verilmiştir. Kursiyerlere sunulacak eğitim toplamda 24 SAAT olup 12 hafta boyunca Fars Dil’inin yapısı, tarihçesi, harflerin telaffuzu,doğru okunuşu,yazım teknikleri,fiiler ve çekimleri,basit cümleler kurma,metin bilgisi konuları ele alınacaktır.

Dersler sırasında konuların işleniş sırası opsiyonel olmakla birlikte, derslerde çizelgede yer almayan konulara yer verilmeyecektir.

İlan Tarihi​​​: 24.01.2020

Kurs Başlangıç Tarihi​: 22.02.2020

Kurs Bitiş Tarihi​​: 08.05.2020

2. Derslerin işleneceği tarih ve saatler hafta sonu Cumartesi ve/veya Pazar günleri saat 10:00-1200 arası olarak tayin edilmiş olup bildirilen saat ve günlerde bir ihtilaf olması durumunda ders saatleri kursiyerlere SMS yolu ile bildirilecektir.

3. Kurs için ayrılan kontenjan 24 Kişi ile sınırlı olup, başvurunun bu sayının üzerinde olması durumunda (25 ve üzeri) daha büyük bir salon hazırlanması Iğdır Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ISEM) inisiyatifindedir. Aksi halde öncelikli başvuru yapan 24 kişi kurs için seçilecek ve diğerleri bir sonraki kurs dönemi için katılmak istedikleri halde öncelikli sayılacaklardır.

4. Yalnızca başvuru yapıp, ücret ödemesi gerçekleştiren kursiyerler derse girme hakkı kazanır. Ayrıca toplamda kursun %70’ine (Yaklaşık 13 saat) devam eden kursiyerlere katılım belgesi verilecektir.

En az lise mezunu olup, dile ve öğrenime ilgisi olan herkes katılabilir.

Farsça Dil Kursu’na katılım ücreti her bir kursiyer için 300 TL olup Iğdır Üniversitesi öğrencileri için ücret 100 TL olarak tespit edilmiştir.

“Farsça Dil Kursu”na ait ders takip çizelgesi

HAFTALIK DERS SAATLERİ ve KONULAR

1.Hafta, 2 Saat, Fars Dili’nin Tarihçesi, Fars Dili’nin Yapısı, Farsça Bilgisine Giriş

2.Hafta, 2 Saat, Harfler, Harflerin yazılımı ve telaffuzu, Harflerin yazılış şekilleri